voor elke sporter

Raak geïnspireerd

Luister naar anderen

podcast door sporters

Lees het laatste nieuws

raak geïnspireerd

Challenge

Raceverslag Hele Triathlon Winsum 2020

De wekker ging om 4:30. Na een warme, klamme nacht, werk ik een bord havermout naar binnen en.. een bidon met speciale zoutoplossing (dank Mathijs Vallinga!). Ik schrijf #AO1 op mijn hand en ga met broer Hans Janze naar Camping Marenland

Lees verder »
Training

Zes uur trainen voor een Ironman

Sommigen in jouw omgeving kijken je verbaasd aan, als ze horen over de uren trainingen die je doet. Ze kunnen zich niet voorstellen dat je je drukke leven nog verder volstopt met stressvolle momenten, zoals training en wedstrijden.

Lees verder »
Training

Elke week 10 procent meer

Ik heb lang getwijfeld of ik een hele triatlon zou doen. In de fase van mijn leven met vier kinderen onder de 9 en een drukke baan was het niet logisch om dit te doen.

Lees verder »
Training

Waarom cadanstrainingen op de fiets goed zijn

De Cadanstrainingen zijn gericht op heel hoge cadans. De bovengrens van je pedaalstrook. Dat wil zeggen 100-130 rpm. Of juist onder je gemiddelde cadansstrook, namelijk 40-60 rpm. Deze ranges zal je in een wedstrijd of trainingsronde waarschijnlijk nooit halen, maar daarom is het ook een training filosofie.

Lees verder »
Training

Hoe train ik in de juiste trainingzones

Bij Total Athlete maken we gebruik van vijf zones. Deze kan je gebruiken voor zowel je hartslag, power (wattage), maar het belangrijkste is: je gevoel. In het begin misschien nog wat wennen, maar hoe vaker je traint hoe beter je deze zones zal aanvoelen.

Lees verder »
Training

Trainingsfasen per jaar de Build Fase

Nadat je goed hebt gewerkt in de voorbereidingsfase, mag je nu voor het eerst wat harder aan de bak. Misschien heb je hier ook wel zin? Want je wedstrijden of challenges liggen nog ver voor je, maar je merkt dat je al wel fitter wordt. Je hebt zin om te gaan knallen. Maar het hoeft nog niet voluit. Vertrouw op je proces!

Lees verder »
No more posts to show

Ga voor de volgende stap

word onderdeel van de training community

Events