Ontvang ons nieuws

Ontvang onze maandelijkse tips, events en inspiratie om een betere atleet te worden.

Hellweek 2023

Zeven dagen die je leven veranderen

30 oktober – 5 november

Weekoverzicht

Elke dag staan wij stil bij een hoofdstuk uit Bertrands boek “Hellweek”. Wij duiken er in, en voegen hier en daar wat christelijke bronnen toe.

2-3 WEKEN VOORAF

Voorbereiding

Lees het boek Hell week.

Drie hoofdopdrachten:

1. Je moet je eigen leven in kaart brengen (vraag drie mensen om feedback)

2. Je moet definiëren op welke gebieden je in potentie de meeste vooruitgang kunt boeken, je zogenaamde verbeterpotentieel en waarop je gaat inzetten.

3. Je moet een concreet doel voor de helweek omschrijven, evenals een strategie voor hoe je dat doel wilt bereiken.

MAANDAG

Slechte Gewoontes

Wees eens eerlijke naar jezelf. welke slechte gewoonte heb je waar je van af zou moeten.

Vandaag staat in het teken van ‘schoonschip maken’. In 2 Koningen 18-20 lezen we over koning Hizkia die. Hij rekende af met de slechte gewoontes van hem en het volk en leerde nieuwe gewoontes aan.

Laat je inspireren door het leven van een goede koning die 15 jaar langer mocht leven door een goede gewoonte.

DINSDAG

Mood en focus

In wat voor soort situaties en op welke momenten ben jij op je best.

In elke situatie waarin jij je begeeft kan je kiezen met welke focus je aanwezig bent. Als vader, als vriend, als collega, in een vergadering, thuis etc.

Ga eens na: welke persoon bewonder jij in het goed kunnen schakelen in deze verschillende modi? Dit kan een persoon zijn uit de Bijbel, een inspirerende persoon uit de geschiedenis of iemand uit je omgeving. Wat bewonder je? En wat zou je over willen nemen?

WOENSDAG

Plannen

Het thema van de woensdag is plannen. Dat betekent een dag, week, maand en zelfs een jaarplanning maken.


Hoe kijkt God aan tegen het gebruik van je tijd? Laat je eens inspireren hoe de monniken een goddelijke dagindeling hebben.

Lees de blogs over de kunst van het beginnen en het stoppen en over Benedictijns tijdmanagement en laat het je inspireren voor jouw goddelijke ritme

DONDERDAG

Comfort-zone

Een dag uit je comfort zone. Beginnen met een koude plons en daarna een hele dag en nacht door halen om te werken aan een speciaal project.

Een stap nemen in de richting van Jezus kan soms vragen om uit je comfort-zone te stappen. Het is als stappen uit je vertrouwde boot, zoals Petrus dat deed.

Shane Claiborne is iemand die door zijn manier van leven laat zien hoe dat er praktisch uit kan zien. Kijk naar deze video en stel jezelf de vraag: “Is er een gebied waarin God mij roept om uit mijn comfortzone te stappen?”

VRIJDAG

Rust en herstel

Na een zware nacht is leren we nu om goed te rusten. Geen slachtofferrol maar dealen met de situatie.

Wat betekent het om geestelijk tot rust te komen? probeer vandaag op een (nieuwe) manier bewust tot rust te komen bij God. Zit stil op een stoel, lig op een matje of kniel voor je bed om bij God te ‘zijn’ zonder iets te moeten.

ZATERDAG

Innerlijke dialoog

Wat zegt het stemmetje in je hoofd en ga je hiernaar luisteren? Positief en optimistisch blijven als het lastig word.

Wat als dat stemmetje in je hoofd niet je eigen stem is die zegt wat je allemaal verkeerd doet, maar dat het de stem van God is die je verteld hoeveel hij van je houd?

In deze preek van Henri Nouwen vertelt hij waarom het zo belangrijk is om die stem elke dag tot ons te laten spreken.

ZONDAG

Reflectie

Het loon naar werken van de week. Nu kan je echt leren en onderzoeken welke inzichten je mee wilt nemen naar je normale leven.

Samen vieren hoe deze week van betekenis was. We gaan avondmaal vieren, een biertje drinken en een pizzaatje eten. Op het leven!


Scroll naar boven