Ontvang ons nieuws

Ontvang onze maandelijkse tips, events en inspiratie om een betere atleet te worden.

Hoe train ik in de juiste trainingzones

Hoe train ik in de juiste zones? Bij Total Athlete maken we gebruik van vijf zones. Deze kan je gebruiken voor zowel je hartslag, power (wattage), maar het belangrijkste is: je gevoel. In het begin misschien nog wat wennen, maar hoe vaker je traint hoe beter je deze zones zal aanvoelen.

Z1 EASY
Een heel rustig tempo, waarbij je bloed rustig door je aderen stroomt. Hierin doe je je hersteltrainingen en neem je rust tussen intervals.

Z2: SMOOTH.
Dit is de zone waarin je duurvermogen opbouwt. Het is een tempo of hartslag die je langdurig volhoudt, zonder grote vermoeidheid in de spieren op te bouwen.

Z3: STRONG
In zone 3 merk je dat je al meer moet gaan werken. Je hartslag gaat omhoog, maar eigenlijk voelt dit wel lekker. Het is een tempo waarbij je stevig aan de bak moet, maar waarbij je niet helemaal buiten adem raakt.

Z4: HARD.
Voor deze zone moet je gefocust zijn. Je moet echt aan de bak om het tempo of het werk te leveren. Het gaat om het maximale werk dat je kan doen tijdens de (interval)sessie.

Z5 VERY HARD
In deze laatste fase gaat het om alles-of-niets efforts. Het zijn hele korte, super krachtige en snelle arbeid. Kracht wordt toegevoegd aan deze korte, maar zeer krachtige sessie.

Scroll naar boven