Ontvang ons nieuws

Ontvang onze maandelijkse tips, events en inspiratie om een betere atleet te worden.

Hoe coach je als vader twee talentvolle zoons? – met Florian Schmidt

Florian Schmidt is vader, triatleet en eigenaar van Florian Bikes. Hij was jarenlang actief in de triatlonsport, maar na het faillissement van zijn zaak heeft het sporten een tijdje op een laag pitje gestaan. Inmiddels heeft hij het sporten weer opgepakt. In deze podcast leren we deze bescheiden man beter kennen. Hoe is hij zelf met triatlon in aanraking gekomen? Welke rol speelde GVAV-Rapiditas? 

Florian is vader van twee talentvolle zoons die serieus hard rijden op de weg, veld, mountainbike en tijdrijden. Zijn zoons zijn in die zin echte totaal atleten. 

RTV Drenthe zegt over hen: “De broers Bodi (21) en Tibor (19) del Grosso uit Eelde grossieren in Nederlandse titels. Samen hebben ze er negen terwijl hun carrières eigenlijk nog moeten beginnen. Zeven voor Tibor en twee voor Bodi. En het is geen toeval dat ze op verschillende disciplines uit de voeten kunnen. Of het nou de racefiets, crossfiets of mountainbike is. Ze kunnen het allebei allemaal”

Tibor del Grosso werd Nederlands kampioen op de VAM-berg. Hij is op de UCI-ranglijst de beste Nederlandse junior. Met een nationale titel op de tijdrit en nu ook op de weg bewijst hij dat nu ook. Aankomend jaar maakt hij de overstap naar Metec-Solarwatt.

Hoe ga je als vader om met twee talentvolle zoons? Hoeveel kilometers heeft hij met de jongens afgelegd naar België? In deze podcast hoor je hoe hij dat doet!

Benieuwd naar meer van Total Athlete?  Wij bieden training en coaching voor atleten die sportieve ambities willen combineren met een druk leven. 

Wil je meer van Total Athlete -> Word lid van de community

Wil je gecoacht worden -> Bekijk de coachpakketten

www.Total-Athlete.nl

Scroll naar boven