Ontvang ons nieuws

Ontvang onze maandelijkse tips, events en inspiratie om een betere atleet te worden.

Moet je een dure tijdrit fiets aanschaffen om sneller te gaan? – met Florian Schmidt

Florian Schmidt is vader, triatleet en eigenaar van Florian Bikes. Hij was jarenlang actief in de triatlonsport, maar na het faillissement van zijn zaak heeft het sporten een tijdje op een laag pitje gestaan. Inmiddels heeft hij het sporten weer opgepakt. In deze podcast gaan we dieper in op de fiets.

Want moet je altijd een dure fiets aanschaffen? Als je in het Parc Fermée van menig triatlon wedstrijd rondloopt denk je van wel. In deze podcast doet Florian uit de doeken hoe je snelheid kunt kopen. Een ligstuurtje op een gewone fiets doet al wonderen. Maar ook je houding. Zo is de frontale weerstand van je schouders voor een groot deel de reden dat je minder snel gaat. Tom Dumoulin kan bijvoorbeeld zijn schouders extreem naar binnen duwen, waardoor hij minder weerstand van de wind heeft. 

Om te weten wat maakt dat je sneller gaat op een fiets wordt er in windtunnels getest. De meeste testen gaan in op de winst die je pakt bij een snelheid van circa 40 kilometer. In deze podcast haalt Florian een Duits onderzoek aan, dat onderzoek deed naar lagere snelheden. Voor de gemiddelde fietser vele malen interessanter, omdat niet iedereen zomaar 40 km/u wegtrapt. 

Kortom, een mega interessante podcast waarin je leert hoe je sneller kan leren fietsen. Met name voor de triatleet en tijdrijder. Maar net zo goed voor de “gewone” fietser die net wat meer profijt kan hebben van een meer aero houding. 

Benieuwd naar meer van Total Athlete?  Wij bieden training en coaching voor atleten die sportieve ambities willen combineren met een druk leven.

Wil je meer van Total Athlete -> Word lid van de community

Wil je gecoacht worden -> Bekijk onze coachpakketten

www.Total-Athlete.nl

Scroll naar boven