Ontvang ons nieuws

Ontvang onze maandelijkse tips, events en inspiratie om een betere atleet te worden.

Raceplezier en stilte: de Noorderrondrit avonturen vanaf Moeke Vaatstra

David Miedema maakte deze te gekke terugblik van onze Total Athlete social ride op het Hogeland in Groningen. Het mooie van deze social ride was de diversiteit. Van doorgewinterde fietsers die met gemak afstanden van 100+km fietsen tot toppers die het wielrennen nog niet zo lang geleden ontdekt hebben. Wat trek je dan aan? En wat eet je op zo’n rit? Gelukkig werd iedereen goed geholpen in de Total Athlete Whatsapp groepen.

Moeke Vaatstra

Op zaterdag 30 maart verzamelde een club atleten zich bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde om de Noorderrondrit lussen te fietsen. Vanuit Total Athlete hadden we twee mooie ritten georganiseerd. De korte lus van 84 kilometer en de volledige rondrit van 144 kilometer. Met een gezamenlijke start in Zuidwolde reden we de zon tegemoet.

De Noorderrondrit

De route was prima bewegwijzerd en ging over wegen en paden die uitermate geschikt zijn voor racefietsers. Er was volop ruimte voor onze twee groepjes en de omstandigheden waren ideaal voor een heerlijke tocht op de racefiets door het Groninger land!

Stil in Doodstil

Onderdendam vormt het hart van de route, beide lussen komen daar samen. De route kan echter overal worden gestart. De route brengt je langs unieke plekken als Westerdijkshorn, Loppersum, Appingedam, Holwierde, Uithuizen, Middelstum, Fraamklap, Baflo, Pieterburen, Zoutkamp en Winsum. En omdat het Stille Zaterdag was, waren we even stil in Doodstil 🙂

Straffe wind

Aan het einde van de dag volgde nog wat straffe tegenwind waardoor de laatste loodjes een extra uitdaging boden maar aan het einde van de dag hebben we iedereen weer kunnen onthalen in Zuidwolde. Voor de liefhebbers was er nog een heerlijk door Jouke gemaakte Napolitaanse pizza in het Total Athlete hoofdkwartier.

Wil je ook een keer meedoen aan de activiteiten van Total Athlete? Houd dan onze events in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven